Male čarovnije : )

15. oktober 2015

Zemljevid Avstralije: povečali smo original velikosti 26x35cm, s posebnimi tehnikami ustvarili celostenski zemljevid na bombažno platno velikosti 270x190cm. 100% berljive podrobnosti in slike.. -

Zemljevid Avstralije: povečali smo original velikosti 26x35cm, s posebnimi tehnikami ustvarili celostenski zemljevid na bombažno platno velikosti 270x190cm. 100% berljive podrobnosti in slike..

S posebnimi tehnikami smo iz original starinskega zemljevida velikosti 26x35cm ustvarili kar 270x190cm celostensko karto Avstralije.

Vse najmanjše podrobnosti na zemljevidu so popolnoma berljive, slike izjemno lepo vidne. Zemljevid je izdelan na dekorativnem bombažnem platnu, z natančno ročno obdelavo - staranjem. Stranka iz ZDA je več kot zadovoljna in navdušena tudi nad antičnim, ročno izdelanim lesenim 'pull down' okvirjem. 

Če bi imeli podobno, visoko kakovostno celostensko dekoracijo ali edinstveno božično darilo ... nas kontaktirajte še danes : )

blaz@oldmap.si

031 873 095

Custom made okvirji zemljevidov

11. december 2014

Najnovejše iz naše delavnice so personalizirani okvirji zemljevidov. Tako bo izdelek popolnoma prilagojen vam, vašim željam, vašemu sporočilu..oglejte si fotografijo.

Za več informacij nas kontaktirajte

Srebrni sponzor regate

18. september 2014

V zadnjem avgustovskem vikendu, se je v Izoli že osmič tradicionalno zgodil dvodnevni navtični dogodek, POKAL VAL NAVTIKA 2014.

Tudi tokrat smo bili prisotni kot srebrni sponzor Zmaps, z nagradami za najboljša dosežena mesta na jadralnih regatah. Nagrade so bili naši čudoviti starinski zemljevidi sveta, Jadranskega morja itd...s katerimi si bodo dobitniki nagrad okrasili svoja stanovanja, pisarne, vinoteke...

Čestitke organizatorjem regate Val navtika, udeležencem in zmagovalcem!

 

 

Zmaps, ebola in ZMapp

22. avgust 2014

Zelo iskan in unikaten zemljevid Afrike 1848, s čudovitim okvirjem, ki spominja na pravo, divjo Črno celino... Podrobnejšo sliko in opis najdete v naših zbirkah, pod Afriko seveda. -

Zelo iskan in unikaten zemljevid Afrike 1848, s čudovitim okvirjem, ki spominja na pravo, divjo Črno celino... Podrobnejšo sliko in opis najdete v naših zbirkah, pod Afriko seveda.

Kakšna je povezava med našimi čudovitimi zemljevidi Zmaps in v zadnjem času aktualnim virusom ebole?

Ravno danes smo naleteli na novico, da se novo zdravilo, ki naj bi človeštvo ozdravilo ebole, imenuje skoraj identično kot naša znamka zemljevidov.

Naziv zdravila je namreč ZMapp, več info.

Torej, da ne bo pomote, mi še vedno kreiramo unikatne stenske dekoracije, nikakor nismo v "farmacevstvem biznisu" : )

Novi zemljevidi v Zmaps spletni trgovini!

10. junij 2014

V naši Zmaps spletni trgovini ETSY(klik), si oglejte naše najnovejše izdelke na prodaj:

 • Pariz
 • Moskva
 • Svet 1831, enormnih dimenzij 280 x 190cm

Poleg najnovejših, v Zmaps trgovini najdete še mnogo drugih čudovitih stenskih zemljevidov! Za več fotk ali informacij, nas kontaktirajte.

Novi zemljevid današnjega sveta in video iz Atlantika

02. april 2014

V zbirko zemljevidov smo dodali prenovljen zemljevid današnjega sveta, torej moderni zemljevid v postaranem dizajnu. Na zemljevidu so berljivi vsi kraji, mesta, otoki, hkrati je vsebina zelo natančna in geografsko polna.


Tu pa si lahko ogledate še video, ki sem ga zmontiral o naši zgodbi jadranja preko Atlantika v decembru 2013. In da, v filmu nastopajo tudi starinski zemljevidi :)

Old maps tudi na facebooku

17. februar 2014

Če imate tudi vi facebook profil, ste vabljeni na naš OLD MAP profil, kjer lahko sledite slikovitim fotografijam naših končnih izdelkov.

OLDMAP FACEBOOK < klik za povezavo

Projekt Atlantik uspešno zaključen..

27. januar 2014

Atlantski ocean, dobrih 5000 km, smo ekipa treh uspešno in po planu, prejadrali v 22 dneh z jadrnico Bavaria Cruiser 40. Potovanje je bilo edinstveno, resda smo uporabljali moderno elektronsko navigacijo in karte, a ko med plovbo razmišljaš o pionirjih (Vikingi, Kolumb..) jadranja po oceanih ... ni drugih besed kot SPOŠTOVANJE. Ko so pred 1000 leti drzni vikingi za seboj pustili kopno, pa tudi kasneje Kolumb, in več tednov vandrali po odprtem morju, so bila tedaj za človeštvo to surrealna dejanja.

Ko si na oceanu, ponoči v divjih nevihtah ali pod zgočim soncem v soparnem brezvetrju, in nimaš kam drugam kot naprej, vidiš, kako zelo majhni in marginalnega pomena smo pravzaprav ljudje v zgodovini Zemlje. Človeštvo se lahko samo prilagaja najbolj kreativni stvari na našem Modrem planetu - naravi.

Zapiske iz bloga si lahko preberete tukaj oziroma v celoti v reviji Val navtika.

Pa še to; v starinske karte sveta, smo sedaj poleg vrisanih kurzov velikih kapitanov Cook, Vancouver, Danpier...vrisali še našo prečenje Velike luže. Ocean te spremeni, vsakodnevni problemi, ki smo jim priča tu, na celini, se kar naenkrat zdijo manjši in banalni.

Zemljevidi na zalogi in jadranje po sledeh Kolumba!

14. november 2013

Čas za božična darila je tu, bodite še bolj izvirni in drugačni ter presenetite z unikatnim starinskim zemljevidom! Nekaj čudovitih stenskih zemljevidov iz zaloge si oglejte tukaj.

Do 15.1.2014 bo možno naročati le zemljevide iz zaloge- smo namreč na popotovanju, na plovbi po sledi zadnjega, četrtega Kolumbovega potovanja preko Atlantskega oceana. Kolumb je z ladjo karavelo pred natanko 511 leti izplul iz Španskega Cadiza proti Karibom, s postankom na Kanarskih otokih. V Karibih je pristal na otočku Sveta Lucija.

Naše prečenje Atlantika z jadrnico Bavaria Cruiser 40 se prične na Kanarskih otokih. Na otoku Gran Canaria dvignemo sidro 24.11. in nekaj tednov kasneje, po dobrih 5000 kilometrih plovbe, pristanemo na otoku Sveta Lucija, sledi še raziskovanje Karibskih otokov. Prigode in doživljaje bomo sproti opisovali na blogu, vabljeni h branju!

Se vidimo v letu 2014! : )

Nižji ddv pri nakupu starinskih zemljevidov!

16. oktober 2013

Obveščamo vas, da bo končna cena starinskih zemljevidov sedaj za vas še nižja, saj v poštev pride nižja davčna stopnja 9,5% namesto 22% ddv.

Sejem Bonaca v Portorožu

18. september 2013

Od 18.9 do nedelje 22.9. vas vabimo, da si ogledate naše starinske zemljevide na navtično-turističnem sejmu Bonaca v marini Portorož. Našli nas boste na skupnem razstavnem prostoru, ki si ga delimo z največjo Slovensko navtično revijo Val navtika, v pokriti hali.
Se vidimo!

Nagradni starinski zemljevidi na regati!

30. avgust 2013

Konec avgusta, zadnji vikend 30., 31. in 1.9., se bo v Izoli že sedmič tradicionalno zgodil dvodnevni navtični dogodek, POKAL VAL NAVTIKA 2013.

Tudi tokrat bodo nagrade za najboljša dosežena mesta na jadralnih regatah naši starinski zemljevidi sveta, Jadranskega morja itd...s katerimi si bodo dobitniki nagrad okrasili svoja stanovanja, pisarne, vinoteke...

Na samem dogodku bo razstavljen in na ogled tudi dekorativni starinski zemljevid Sveta iz leta 1819, zavidljivih dimenzij 220 x 130 cm, na masivnem lesenem okvirju, pravem gusarskem okvirju!

Če boste tisti čas v Izoli, nas kontaktirajte da pokramljamo in vam predstavimo našo zgodbo starinskih zemljevidov.

Smo podpornik mednarodnega festivala Ana Desetnica 2013!

28. junij 2013

Tokrat smo oldmap.si podpornik mednarodnega festivala pouličnega gledališča Ana Desetnica, v sodelovanju s podjetjem Jazon d.o.o.in razvojno socialno zadrugo E-tri.

Na številnih prizoriščih festivala Ane Desetnice v centru Ljubljane od 3.7. do 6.7. bodo simpatični poulični prodajalci razvojno socialne zadruge E-tri skrbeli za informiranost vas, obiskovalcev festivala, z nakupom slovenskih izdelkov po simbolični ceni pa boste imeli tudi vi možnost podpreti festival predvsem pa doprinesti h razvoju zelenih delovnih mest in socialnega podjetništva.

Obiščite nas na festivalu HISTORIAL

15. junij 2013

V soboto 22.6. bomo predstavili unikatne starinske zemljevide z našimi "gusarskimi okvirji" v Škofji Loki, na mednarodnem festivalu HISTORIAL. Gre za originalen festival srednjeveške zgodovine in dogodkov, pravo srednjeveško rajanje!
Med drugim si boste lahko ogledali novost iz naše proizvodnje, moderen zemljevid sveta, kot ga poznamo danes, v postaranem izgledu, dimenzij 220x145cm!
Razstavni eksponati bodo tudi naprodaj!

Se vidimo!

Zemljevidi na festivalu LUFT v Škofji Loki

03. junij 2013

V soboto 8.6., nas obiščite na razstavnem prostoru prvega festivala srednjeveške umetnosti LUFT v starem mestnem jedru Škofje Loke.
Na ogled bo zemljevid sveta 1819, dimenzij 220x145cm in še nekaj manjših. Eksponati bodo tudi na prodaj!
Se vidimo!
....Cankarjev trg v središču Škofje Loke je bil v soboto 8.6.srednjeveško obarvan, še bolj pa bo v soboto 22.6., ko se bo odvijal že tradicionalni dogodek HISTORIAL, prav tako v središču Loke! Se vidimo.

Razstava v Radovljici, sobota 25.5.

21. maj 2013

V soboto 25.5. nas obiščite v Radovljici na festivalu lončarstva s srednjeveškim pridihom, kjer sodelujemo z mlado umetnico Živo Slavec iz Kranja, ki izdeluje unikatno in srednjeveško keramiko.
Ogledali si boste lahko nekaj naših zemljevidov, ki bodo tudi naprodaj kot razstavni eksponati.
Za več info ali sestanek nas kontaktirajte še danes!

In takole je bilo...veliko obiska in zanimanja, super!

Moderen svet v postaranem izgledu!

16. april 2013

Ustvarili smo zemljevid modernega sveta v postaranem izgledu - v zbirkah zemljevidov sveta ga poiščite, morda primerjajte z drugimi starejšimi.
Gre za popoln modern pogled na svet, in hkrati zemljevid, ki sodi med večje stenske zemljevide. Da ohranimo berljivost podrobnosti, morajo biti dimenzije 220 x 145cm ali večje.
H modernemu zemljevidu v postaranem slogu se super poda še naš leseni "gusarski okvir", nato zemljevid zrolate in ga odnesete. Ali pa ga podarite kot izvirno velikansko darilo!
Kontaktirajte nas!

Ukraden starinski zemljevid Kube!

04. april 2013

V Kranju je bil iz kluba Klubar pred kratkim ukraden naš starinski zemljevid Kube iz leta 1823, z gusarskim okvirjem, dimenzije 70x56cm.Če boste slučajno kjerkoli zasledili prodajo omenjenega zemljevida, nam to prosim sporočite KONTAKT
Hvala!

Oldmap starinski zemljevidi naprodaj v Mariboru!

20. marec 2013

Kje? Slomškov trg 1, v novi trgovini Moj dan. Če iščete unikatno darilo za posebno priložnost, poroko ... lahko v trgovini naše dekorativne zemljevide kupite takoj, največji med razstavljenimi dimenzij 220x130cm s pravim masivnim lesenim gusarskim okvirjem! Največji je čudoviti zemljevid sveta iz leta 1819, eden najbolj priljubljenih iz naših zbirk.

Vabljeni v trgovino na Slomškov trg 1.

Rolf Benz interier s starinskimi zemljevidi

07. januar 2013

Starinski zemljevidi skupaj z rustikalnimi okvirji, tvorijo unikatno stensko dekoracijo interierja. Tudi pri renomiranem proizvajalcu notranje opreme Rolf Benz, so v oglaševalski akciji njihovi najnovejši izdelki umeščeni v interier stanovanja v centru Barcelone, ki ga dopolnjujejo umetelni starinski zemljevidi.

Velike ideje potrebujejo še večje prostosti, pravijo.


Kupite starinski zemljevid še danes - v Geonavtiku!

12. december 2012

V centru Ljubljane, v knjigarni/kavarni Geonavtik, lahko v zadnjem hipu kupite naše starinske zemljevide. Na voljo je le še nekaj kosov zato pohitite v Geonavtik - to je tukaj (<- klik), in vašo družino, prijatelje ali najbolj cenjene poslovne partnerje presenetite s svojo izvirnostjo in darilom, zaradi katerega bodo še bolj cenili vaš izbran okus.

Zemljevidi so priročnih dimenzij z lesenimi gusarskimi okvirji, naslednji motivi:


Mediteran 1817        Jadran 1590             Svet 1865                Svet 1565    Svet 1736

Povečane zemljevide poiščite v naših zbirkah (<- klik)

MADE IN SLOVENIA!

Nove starinske karte SVETA v zbirki!

09. oktober 2012

Dodali smo 4 nove starinske karte sveta, najdete jih v zbirki SVET, pod naslednjimi letnicami:

 • 1565
 • 1580
 • 1664
 • 1716

Zelo slikovite, barvite in vsebinsko polne starinske karte! Super za poživitev kakšne stene v vaši pisarni ali dnevni sobi..

Oglejte si starinski zemljevid XXL velikosti na sejmu v Izoli

20. september 2012

Te dni poteka v marini Izola navtični sejem Slovenian Boatshow Izola 2012, do nedelje 23.9.2012.

Vabimo vas h ogledu stenskega starinskega zemljevida XXL velikosti, ki krasi razstavni prostor Slovenske revije - Val navtika.

Izkoristite sejemski čas!

Predstavljeni zemljevid iz leta 1819 je dimenzij 220x135cm, na lesenem, rustikalnem gusarskem okvirju.

Se vidimo!

Srebrni sponzor regate - oglejte si zemljevide v marini Izola!

23. avgust 2012

Ta vikend bo na Obali tradicionalna regata pod okriljem navtične revije Val navtika.

Tudi tokrat smo srebrni sponzor regate, in če vas od petka do nedelje 24.8. - 26.8. zanese v Izolo, si ob recepciji marine Izola med drugim lahko ogledate razstavljene starinske zemljevide, največji med njimi z dimenzijo 220 x 130cm, zemljevid World l.1819.

Udeleženci regate so bili seveda veseli nagradnih zemljevidov!

Vsebinski opisi vseh starinskih zemljevidov

21. julij 2012

Med brskanjem po zbirkah starinskih zemljevidov si vzemite čas, in preberite na novo dodane opise izjemno bogate vsebine vsakega starinskega zemljevida.

Če vas zanima še kaj več glede vsebine ali naročila določenega starinskega zemljevida, nas preprosto kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Old map and the sea...

02. julij 2012

Hej pozdravljeni,

do 17.7. je ekipa Oldmap.si na poletnem odmoru; po Jadranu jadramo z zemljevidi na kapitanski mizi in lovimo največje ribe, po navdihu upornega Santiaga ... junaka Hemingwejeve novele Old man and the sea ... (<- klik)

:)

Sejem Internautica

14. maj 2012

Od 8.5. do 13.5. smo bili prisotni na sejmu navtike v Portorožu, Internautica. Obisk na sejmu je bil resda pod pričakovanji organizatorjev, kar pa je odraz trenutne splošne klime v družbi, na ozemlju Slovenije..

Dodali smo nov zemljevid sveta

01. marec 2012

V zbirko zemljevidov sveta, smo dodali nov celostenski zemljevid:

 • leto 1857, celostenski zemljevid, v barvah, prikaz vseh oceanskih tokov, in že podrobneje raziskani Afrika in Avstralija

Oglejte si ga tukaj <-- klik

Darilo ob naročilu veliko-formatnega zemljevida!

29. november 2011

December naj bi bil čas obdarovanja - zato smo za vas pripravili presenečenje.

Ob naročilu veliko-formatnega zemljevida (širina min 120cm), ne glede na vsebino ali okvir, vam podarimo priročen format zemljevida Jadranskega morja in Panonije z letnico 1590!

Podarjeni zemljevid bo na platnu in v roli, pripravljen da ga uporabite kot izvirno darilo!

Pobliže si ga oglejte v zbirkah...

Vabljeni na razstavo SVET STARINSKIH ZEMLJEVIDOV

28. september 2011

Kdaj? V petek 30.09.2011 otvoritev razstave SVET STARINSKIH ZEMLJEVIDOV
Kje? V centru Kranja, v klubu KluBar
Kaj? Od petka 30.9.2011 do januarja 2012 bo na ogled 9 starinskih zemljevidov, različnih dimenzij in vsebin. Nekateri eksponati so tudi na prodaj - idealno za božična darila, mar ne?

Za več info kliknite tukaj!

Nastop na sejmu za nami, dodan še nov zemljevid Slovenije...

26. maj 2011

Od 10.5. - 15.5.2011 smo bili z našim programom prisotni na navtičnem sejmu Internautica v Portorožu. Obisk sejma je bil, zaradi splošno negativne gospodarske klime, ki se sploh močno odraža v navtični industriji, pod pričakovanji. Kljub vsemu, gremo pokončnih glav naprej.

V zbirko zemljevidov s slovenskim ozemljem smo dodali še zemljevid nemškega porekla iz leta 1795, s prikazom Notranjske in Krasa.
<-- klik

Obiščite nas na sejmu COLLECTA, 25.3.-27.3., Ljubljana

17. marec 2011

Vabimo vas na ogled dekorativnih zemljevidov, predstavili se bomo na mednarodnem sejmu zbirateljstva COLLECTA:

 • v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču ( vstopnina 3 € )
 • od petka 25.3. do nedelje 27.3.
 • predstavili bomo tudi XXL dekorativni zemljevid, dimenzij 200x300cm, ter nekaj manjših
 • za naročila dekorativnih z. v času sejma, imamo za vas pripravljene sejemske ugodnosti!

Več o sejmu na www.collecta.si (<-- klik)

Se vidimo!

Nova zemljevida slovenskega območja...

16. februar 2011

Na voljo imate še dva dodatna zemljevida slovenskega območja iz 17. in 18 stoletja, oba z izjemno slikovitimi ornamenti:

 • 1642 - Beneški zaliv z zahodno Slovenijo, Istro in severno Italijo
 • 1642 - Istra z delom Kvarnerskih otokov, v netipični projekciji (geografska sever in jug sta na vodoravni osi)

Oglejte si ju v zbirki zemljevidov Slovenija in Jadransko morje (klik na levo povezavo).

Vas zanima naročilo? Napišite nam kaj vas zanima, email blaz@oldmap.si ali pa pokličite na gsm: 031 873 095.

Oglejte si naše zemljevide v Ljubljani ali Mariboru!

12. december 2010

Oglejte si naše zemljevide v Ljubljani ali Mariboru:

 • Ljubljana - knjigarna/kavarna GEONAVTIK, v centru Ljubljane, Kongresni trg 1.
 • Maribor - navtična trgovina NAVTIKA CIZEJ na Kopitarjevi 8, v centru mesta ob glavni železniški postaji.

Tu je vaše izvirno darilo ki ga iščete!

06. november 2010

Bliža se božični čas, obdarovanje vaših najdražjih ali poslovnih partnerjev ali pa kar sebe. Dekorativni zemljevidi zagotovo predstavljajo izvirno darilo s pridihom preteklosti...darilo za izbrance...sprehodite se skozi naše galerije in poiščite svoj zemljevid!

Srebrni sponzor

28. avgust 2010

Nastopimo kot srebrni sponzor tradicionalne regate na Obali, v organizaciji najstarejše slovenske navtične revije Val navtika.