Kontinent

Zemljevidi celotne Amerike. V skoraj tristo letih, ki so minila med izdelavo, je natančno vidna izredna razlika v znanju projeciranja kot sami geografiji - bodite pozorni na obseg Velike južne celine pri najstarejši karti (avtor Ortelius), na karti iz l. 1736 pa je Kalifornija še vedno vrisana kot otok. Naroči zemljevid!

Karibi

Pirati s Karibov! Na prvem zemljevidu so lepo izrisane tudi gusarske ladje, za tiste, ki jih pogrešate temperament Kube pa smo pripravili dva zemljevida Kube in še podrobno karto Havane z poudarjenimi slikami znamenitosti tega slavnega mesta. Saj se še spominjate tistih slavnih Kubank.. Naroči zemljevid!

Severna Amerika in Havaji

Generalni zemljevid severne Amerike je opremljen z odličnimi črnobelimi ilustracijami. In naj vas ne zmede - Sandwich islands se danes imenujejo Havaji. Posebej priporočamo zemljevid Nove Foundlandije, ki ga je sredi 18.stoletja izdelal legendarni kapitan James Cook - ta zemljevid je geografsko in kartografsko popolnoma identičen sodobnim zemljevidom Foundlandije.Naroči zemljevid!

Južna Amerika

Dva odlična zemljevida vzhodne in zahodne obale južne Amerike sta primerna za postavitev v paru. Tudi pri ostalih zemljevidih ne manjka detajlov in ilustracij. Zemljevid Rta Horn je opremljen tudi s kurzi in skicami pogledov na zloglasni rt iz različnih smeri neba.Naroči zemljevid!